Sitemap - Vitaliteit

Bevlogenheid en werkplezier

Vitale en veerkrachtige medewerkers zijn het hart van je organisatie en zijn van essentieel belang om de huidige technologische, sociale en economische veranderingen bij te benen. Als mensen zich goed voelen op hun werk en energiek en bevlogen zijn, maak je als organisatie pas echt stappen. De vitaliteit van mensen heeft immers niet alleen een directe invloed op duurzame inzetbaarheid en gezondheid maar ook op creativiteit, innovatiekracht en prestaties van organisaties. Toch wordt bij het welzijn van die medewerkers nog te vaak gedacht in termen van ziekte en verzuim. Het is hoog tijd voor een shift in het denken. Een benadering vanaf de positieve kant, het werkplezier, levert organisaties aantoonbaar meer resultaat op. Alleen bevlogen medewerkers zullen excellent presteren. Damasio biedt  organisaties en medewerkers daarom een vitaliteitstraining waarin verteld wordt over het (blijvend) gezond leven en werken. Het is een training die de inzetbaarheid en het welbevinden van je medewerkers verhoogt en daarmee de kans op verzuim aanzienlijk terugbrengt waardoor jij als organisatie ook kunt excelleren.

 

De Energie Checkup

De energie Checkup

De Energie CheckUp is een uitgebreide intake die bestaat uit de online Vragenlijst Stressklachten, twee intake sessies en een psycho-fysiologische meting bij een biofeedback therapeut die aangesloten is bij het CSR Centrum. De cliënt krijgt inzicht in de ernst van de stressklachten. De resultaten worden samengevat in een rapportage met conclusies en adviezen.

Het aantal sessies na de Energie CheckUp is afhankelijk van de ernst van de klachten. 

Workshop Werk Vitaal voor werknemer

Workshop Werk Vitaal voor de werknemer

De vitaliteitstraining van Damasio Coaching bestaat uit 5 sessies van 2 uur. Doel van de training is gedragsverandering. Daarom zijn de sessies opgebouwd uit opdrachten waarbij de deelnemers individuele waarden en doelen vertalen naar praktische en blijvende veranderingen in hun dagelijks leven. 

Resultaat van de workshop “Werk-Vitaal”
Door zicht te hebben op talenten en ambities in combinatie met het fysieke component blijven medewerkers gemotiveerd, gezond en vitaal. Dat zorgt voor:

  • Vitale en bevlogen werknemers die betere resultaten leveren
  • Duurzame inzetbaarheid van medewerkers
  • Meer mobiliteit
  • Gezonde work-life balance
Training Werk Vitaal voor leidinggevenden  

Training Werk Vitaal voor de leidinggevende 

 Het is best lastig om als leidinggevende op de werkvloer  'het gesprek'  aan te gaan over het thema stress en burn-out. Tijdens de training “Werk-Vitaal”  krijg je praktische tools aangereikt waarmee je op een proactieve manier met dit belangrijke thema aan de slag kunt waardoor jouw medewerkers succesvol en vitaal aan het werk kunnen blijven. De training is een waardevolle aanvulling op jouw leiderschapscapaciteiten waarmee je een belangrijke bijdrage kunt leveren aan een gezonde afdeling. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen!